gallery/logga-2.0 axelssons
gallery/kry-sigill-ks-1-300x300
gallery/logga_kroppsterapeuterna_centrerad_devis-300x224
gallery/actiway med text

terapeutisk MASSAGE

behandling för ökad rörlighet och flexibilitet

 

Denna behandlingsform är en mix av klassisk massage, triggerpunkter, terapeutiska töjningar och stretch. Det är en behandling som är inriktad på att behandla specifika problemområden eller smärtor.

Massagen som är en del av behandlingen är djupgående och systematisk.

Problem och smärtor som kan behandlas är bl.a.:

 

Huvudvärk/migrän

Smärta i axlar/nacke

Mus- och/eller tennisarm

Golfarmbåge

Ischiasproblem

Käkledsproblem

Ryggbesvär

Akut nackspärr

Kroppshållning/position

 

För att nå ökad rörlighet används Proprioceptiv Neuromuskulär Fascilitering /Mobilisering och terapeuten ber klienten att aktivt medverka genom att töja, trycka emot och spänna sina muskler och leder samtidigt som massagegrepp och tryck pågår. Detta sker för att förstärka behandlingens effekt. 

 

Som klient väljer man det problem område som man vill få behandlat. Du förklarar var, på vilket sätt och vid vilka rörelser du har som mest ont. Behandlingen anpassas därefter. Nacke, axlar, armar, händer, rygg, säte, ben och fötter ingår i helkroppsmassage. Väljer man 25 minuters behandling läggs fokus på enbart på det problematiska området så som t.ex. enbart ryggen eller nacke, axlar eller enbart på benen. Underkläder behålls på och man får varm handduk över sig.

 

gallery/ad5211af20c81454774e56d4b5a771b9

Massagens ibland hårda tryck ökar upp flexibilitet i stela leder, mjukar upp spända muskler och återinför cirkulation till vävnad som stagnerat.
När blodgenomströmning förbättras så ger det samtidigt mer syre och ökad ämnesomsättning till muskler och fascia. Detta gör att kroppens egna läkningsprocesser kan skjuta i höjden.